Meesters onderrichten niet de waarheid; die kan met geen mogelijkheid onderwezen worden. Het is een overdracht die geschriften en woorden te boven gaat. Het is een overdracht. Het is energie die energie in jou oproept. Het is een soort synchroniciteit...
Commentaar bij de kaart:

Bij zen is de meester geen meester over anderen, maar meester over zichzelf. Ieder gebaar en ieder woord van hem zijn een afspiegeling van zijn verlichte staat. Hij heeft geen eigen doelstellingen, geen verlangen dat iets anders zou moeten zijn dan het is. Zijn discipelen verzamelen zich niet om hem heen om hem te volgen, maar om zijn aanwezigheid in te drinken en zich te laten inspireren door zijn voorbeeld. In zijn ogen vinden ze de weerspiegeling van hun eigen waarheid en in zijn stilte kunnen ze makkelijker afdalen in de stilte van hun eigen wezen. De meester verwelkomt de discipelen niet omdat hij ze wil leiden, maar omdat hij zoveel te geven heeft. Samen creŽren ze een energieveld dat ieder uniek individu helpt zijn of haar eigen licht te vinden. Als je zo'n meester kunt vinden, ben je gezegend. Als je dat niet kunt, blijf dan zoeken.

Leer van de leraren en de pseudo-meesters en trek verder. Charaiveti, charaiveti, zei Gautama de Boeddha. Blijf in beweging.

 

Voor meer Osho's Tarot klik hier.