"Het enige universele in de mens ligt verborgen in het hart, Leert de mens dit kennen dan zouden we ondanks de verschillende talen het zelfde spreken."

"Een pas geopend hart, maakt de mens als een Vuurspugende Vulkaan. Pas wanneer men zich overgeeft in Stilte. Zal de grond voor de mooiste bloemen vruchtbaar zijn."

"We kunnen leven in onze geest of juist daar buiten. Wordt men daarvan bewust dan wordt alles een keuze.... Velen die onbewust blijven, blijven een gevangene van hun eigen geest."

"Oordeel, angst, verlangens, het "ik" en "jij" zijn als waterige illusies die verdampen in een dualistische geest en zich vervolgens transformeren in wolkjes van emoties en gedachten. Wie zich gevangen voelt hoeft alleen maar in ontspannen toestand te schouwen, de wolkjes verdwijnen vanzelf."

"Mijn lichaam is mijn voertuig waarin het denken en het gevoel de gereedschappen zijn om mij zelf, mijn naasten en het leven dienstbaar te zijn."

"Ik zeg MIJN voertuig, dus ik ben het niet. Eveneens ben ik niet de gedachten en emoties die daar aan gekoppeld zijn. Wat ben ik dan wel? ...................... Of zit je nu weer te denken?"

-Jay-